31 spelregler

Spela nu:
Gratis 31 kortspel - 31 spel online - 31 kortspel på nätet.

Beskrivning
Målet med kortspelet 31 är att få en hand med kort som kommer närmast värdet 31, därav namnet på spelet.
31 spelas med en standard kortlek med 52 kort. Ess har värde 11, klädda kort är värda 10, och alla andra kort har sitt egna värde (2, 3, 4 osv). Varje spelare får en hand med 3 kort var. Resten av kortleken läggs på mitten av bordet, och det översta kortet vänds och läggs vid sidan av kortleken med sidan upp.

Spelregler
Varje spelare har tre liv i 31. Spelet startas av spelaren till vänster om givaren och går sedan i turordning runt alla spelare vid bordet. När det är en spelares tur tas ett kort in, antingen från kortleken eller från skräphögen. Så ska det ”kastas” ett kort, som läggs i skräphögen med framsidan upp. Målet med spelet är att dra och kasta kort, och spara kort så att handens värde ökar. Alla spelare försöker att samla en hand med 31 i värde (eller så mycket som möjligt) i samma färg.

När en spelare tror att sin hand är hög nog för att slå minst en av motståndarna, och det är dennes tur, så knackar spelaren i bordet med handen. De andra spelarna får då en sista omgång för att dra och kasta i skräphögen och förbättra sina kort. Omgången avslutas när sista spelaren till före den som knackat, har haft sin tur. (Om ingen knackar i bordet innan kortleken är slut, så blir det oavgjort.)

Alla spelarna visar sina händer och totalen för varje spelare räknas ut. Spelaren som har den lägsta poängsumman i samma färg på handen blir förloraren och mister ett liv. Ifall det är två spelare som har lägst poängsumma mister båda var sitt liv. I fall en spelare i omgången har 31 före att någon bankar i bordet, måste spelaren omedelbart visa det! Omgången slutar då med en gång, och alla motspelarna mister ett liv var. Ifall en spelare har slut på liv måste spelaren lämna spelet, som fortsätter tills det finns en vinnare.

Ha det kul med kortspelet!

Spela "31" här!.

Lägga patiens direkt i mobilen och på surfplatta: Klicka här!