Gin Rummy spelregler

Spela nu:
Online Gin Rummy kortspel - Kortspelet Gin Rummy på nätet - Gin Rummy spel.

Beskrivning
Gin Rummy (eller bara gin) är ett kortspel för två spelare. Gin Rummy spelas med en vanlig kortlek med 52 kort utan jokrar. Målet med kortspelet är att samla serier av minst tre kort som antingen har samma värde eller i en sammanhängande sekvens i samma färg. Även om Gin Rummy har ganska enkla spelregler, så är det mycket strategi som spelar in.

Spelregler
Ess är lägst, och har värdet 1 poäng, de numrerade korten har sin angivna värde, och knekt, dam och kung är alla värda 10 poäng. Målet är att samla in serier bestående av minst tre kort, som antingen har samma värde eller sammanhängande sekvens i samma färg. Gin är när alla korten på handen är inkluderade i serier.
Varje spelare startar med 10 kort på handen. De resterande korten läggs med färgen ned i en hög på bordet. Översta kortet i högen vänds och placeras vid sidan av högen.

Kortspelet startas av den som inte la ut korten. Om denne spelare inte önskar det översta kortet kan spelaren ta det översta kortet i högen. Spelet fortsätter i turordning där spelarna väljer att antingen plocka upp kortet som har bildsidan upp eller att ta ett kort i från högen, och avslutar sin tur med att välja ett kort från handen och lägga det på högen med bildsidan upp.
Spelet fortsätter tills högen med de resterande korten är slut eller tills en av spelarna avslutar spelet. Det tidigaste som en spelare kan avsluta spelet är när korten på handen som inte ingår i någon serie har ett värde på max 10 poäng. När spelet är avslutat räknas alla poäng ihop, men bara från de kort som inte ingår i någon serie. Vinnaren är den med lägst antal poäng. Om spelaren som avslutar spelet har Gin, ges det 20 poäng i bonus. Om motståndaren till den personen som avslutade spelet har samma eller lägre poäng är det istället denne spelare som vinner rundan, och ges en bonus på 10 poäng. Vinnaren är den första spelaren som når 100 poäng.

Ha det kul med kortspelet!

Spela Gin Rummy här!.

Lägga patiens direkt i mobilen och på surfplatta: Klicka här!