Hjärter spelregler

Spela nu:
Gratis Hjärter - Kortspel Hjärter online - Hjärter spel gratis.

Beskrivning
Hjärter är ett kortspel för fyra spelare som spelas med en vanlig kortlek utan jokrar. Det spelas om poäng genom flera omgångar. Det är bara en som kan vinna, och det är den som har minst poäng när den första spelare får minst 100 poäng. Om två eller fler spelare får samma poängsumma, så är spelet oavgjort.

Spelregler
Varje spelare får 13 kort i varje omgång. Korten har sitt eget värde med ess som det högsta kortet. Korten spelas ett åt gången, och sticket går till den spelaren som lägger det högsta kortet i den spelade färgen. Man måste lägga kort i den spelade färgen, om man kan. Kan man inte lägga i rätt färg så är det tillåtet att lägga ett kort i en annan färg. Det är inte tillåtet att kasta bort hjärter eller spader dam i det första sticket. Den spelare som lägger är den som tog det senaste sticket. Det spelas utan trumf. Det första sticket spelas ut av den spelaren som har klöver två, och då måste detta kort läggas som start i kortspelet. Det är inte tillåtet att spela ut hjärter förrän hjärter har öppnats för spelet dvs att det varit ett hjärter på bordet. Det gäller inte för den spelare som bara har hjärter på sin hand.

Efter varje omgång bestäms det antal poäng varje spelare har fått. Kort av färgen hjärter räknas som ett poäng, medan spader dam räknas som 13 poäng. Om en spelare har alla hjärter och spader dam på sin hand, får de andra tre motståndarna 26 poäng var.

När korten har delats ut, byts tre kort bort, och varje spelare mottar tre nya kort efter följande regler:
1. I första omgång ges det tre kort till spelaren till vänster.
2. I den andra omgången ges det tre kort till spelaren till höger.
3. I den tredje omgången byts tre kort till spelaren mitt emot.
4. I den fjärde omgången sker inga byten.
5. I den femte omgången utväxlas kort som i den första omgången och så följer mönstret vidare.

Ha det kul med kortspelet!

Spela Hjärter här!.

Lägga patiens direkt i mobilen och på surfplatta: Klicka här!