Texas Hold'em Poker spelregler

Spela nu:
Gratis Poker spel - Poker kortspel på nätet - Poker kortspel gratis.

Beskrivning
Texas Hold´em är den mest populära pokervarianten idag. Spelet spelas både online på internet, i pokerklubbar och på kasino.
I kortspelet kan 2-22 spelare delta. Som regel är man sällan mer än 12 spelare åt gången. Varje spelare får tilldelat sig två personliga kort (hole cards) som inte visas för de andra. På bordet kommer under spelet att läggas fem spelkort som inte kan ses från starten.

Spelregler
I Texas hold´em vinner man kortspelet genom att få den bästa pokerhanden med fem kort, från de egna korten och från de gemensamma korten som ligger på bordet som vänds eftersom. Du kan också vinna genom att få de andra spelarna att ge upp (fold) sina kort före spel (showdown).

Ett spel Texas hold´em ser ut så här:
1. Alla spelare mottar två kort var.
2. Första rundan. Av de gemensamma korten vänds 1, 2 och 3. (the flop)
3. Andra rundan. Det fjärde gemensamma kortet vänds (the turn)
4. Tredje rundan. Det femte gemensamma kortet vänds (the river)
5. Fjärde rundan. Spel (Showdown) Pokerhänderna jämförs och en vinnare utses.

Texas hold´em kan spelas med olika sorters budgivning. Det vanligaste sättet är limit, pot limit och no limit.
I limit, kan en spelare satsa eller öka ett fast belopp. Det kan satsas eller ökas max fyra gånger i varje runda. Beloppet som satsas är dubbelt så stort i de sista två rundorna.
I pot limit, kan en spelare som mest satsa det belopp som redan ligger i potten. Om en annan spelare redan har lagt sin insats, är det tillåtet att öka insatsen med värdet av potten, i tillägg till värdet som spelaren måste lägga för att kunna syna.
I no-limit är det inga gränser för insatserna. Varje spelare kan när som helst när det är deras tur gå all in, och lägga resten av sin totala spelkvot i potten.

Trots att grundreglerna i Texas hold´em alltid är likadana, så är satsandet och budgivningssätten det helt avgörande för vad som är den bästa vinnarstrategin.

Ha det kul med kortspelet!

Spela Texas Hold'em kortspel här!.

Lägga patiens direkt i mobilen och på surfplatta: Klicka här!