Pyramiden patiens spelregler

Pyramiden patiens spelregler

Spela nu:
Lägga pyramiden online - Gratis pyramid solitaire - Online pyramid kortspel.

Beskrivning
Målet med Pyramiden patiens är att eliminera hela pyramiden genom att hitta par av kort där totalen av värdet på paret blir 13. (Kungar elimineras direkt i enkla kort). I spelstarten är det bara korten i nedersta raden i pyramiden som är tillgängliga. De andra raderna i pyramiden blir tillgängliga allt eftersom korten försvinner. Korten som inte är i pyramiden kan vändas ett och ett åt gången.

Instruktioner
I Pyramid patiens finns tre områden på skärmen:


  • Pyramiden innehåller inledningsvis 28 kort indelade i sju rader. Ett kort kan inte tas bort från pyramiden om det ligger bakom ett annat kort. Två kort måste tas bort för att korten i de övre raderna ska bli tillgängliga.

  • Kortleken ligger överst i vänstra hörnet av skärmen. Klickar man två gånger på kortleken så flyttas det översta kortet i högen ner till högen under och nästa kort i kortleken visas. Kortet som ligger överst i kortleken och kortet som ligger överst i högen under är båda tillgängliga.

  • Skräphögen ligger i höger sida av skärmen. Par i kort som totalt har värde 13 (samt kungar) flyttas till denna hög. Spelet är vunnet när alla 52 kort ligger i skräphögen.
Så flyttas korten

Följande drag är giltiga:
  • En kung kan flyttas direkt till skräphögen (värde=13)

  • Om du vill ta bort ett par som tillsammans har värde 13, klickar du på det första kortet och sedan på det andra kortet, och då flyttas båda korten till skräphögen. (Ess har värde 1. Knektar har värde 11 och drottningar 12).

  • Klickar man två gånger på kortleken så flyttas kortet på toppen ned till högen under och nästa kort i kortleken vänds. Kortet som ligger överst i kortleken och kortet som ligger överst i högen under är båda tillgängliga.
Ha det kul med pyramid patiens!

Spela pyramiden patiens här.

Lägga patiens direkt i mobilen och på surfplatta: Klicka här!