Skorpion patiens spelregler

Skorpion patiens spelregler

Spela nu:
Lägga Skorpion patiens - Online Scorpion Solitaire - Gratis kortspel patiens.

Beskrivning
Trots att alla kort utom kungarna, bara kan flyttas till ett ställe i Skorpion Patiens, är spelet mindre mekaniskt och mer krävande än man kan tro. Hela uppbyggnaden av Skorpion Patiens skall likna kroppen och svansen på en skorpion. När inte fler kort kan flyttas mellan byggstaplarna, flyttas högen som representerar svansen av skorpionen till byggstaplarna. Detta ska då förhoppningsvis avsluta den fastlåsta situationen.

Medan skorpionen har det vanliga målet att arrangera varje färg i ordning, är det inte speciella staplar där färgerna skall samlas var för sig. Spelet är vunnet när fyra byggstaplar innehåller varje färg i sjunkande värde från kung till ess.

Instruktioner
I Skorpionen patiens finns det två områden på skärmen:

Scorpion patiens

  • De sju byggstaplarna innehåller i vid start sju kort och skall vara kroppen på skorpionen. De första fyra staplarna har tre kort med bildsidan ned. Dessa kort vänds när korten ovanför flyttas.

  • De tre korten som utgör "svansen" på skorpionen är vid start på högra sidan av skärmen. När det inte kan göras fler drag i "kroppen" på skorpionen, kommer ett klick på svansen att flytta dessa kort till de tre första staplarna på "kroppen".
Så flyttas korten
För att flytta ett kort, klicka på kortet och klicka sedan på platsen dit det skall flyttas. Klickar du på ett kort som inte ligger överst i byggstapeln, så kommer alla korten mellan det valda kortet och stapelns översta kort att väljas. Följande drag är giltiga:
  • Varje kort som har bildsidan upp kan flyttas till en annan byggstapel, ifall kortet har samma färg och ett värde som är ett mindre än kortet som ligger överst på toppen i byggstapeln dit kortet skall flyttas. Alla kort som ligger ovanpå kortet som flyttas, flyttas med kortet.

  • En kung, och alla korten som ligger ovan kung, kan flyttas till en tom byggstapel.

  • Genom att klicka på skorpionens svans delas de tre korten ut på de tre första byggstaplarna.
Ha det kul med Skorpionen patiens!

Lägga Skorpionen patiens här.

Lägga patiens direkt i mobilen och på surfplatta: Klicka här!