Spindelharpan regler

Pröva patiensen online nu:
Lägga spindelharpan patiens - Gratis spindelharpan - Spindelharpan kortspel
.

Beskrivning
Spindelharpan är en utmanande och tidskrävande patiens med två kortlekar. Samtidigt som Spindelharpan har den vanliga målsättningen om att arrangera alla korten i färger, så ges inte i denna patiens en stapel som varje färg kan sorteras i. Istället ska färgerna sorteras i lodrätta rader, byggstaplar, och därefter flyttas till skräphögen. Spelet är vunnet när alla kort har flyttats till skräphögen. Staplar i Spindelharpan kan byggas med vilken färg som helst, men flyttas flera kort mellan staplarna måste alla ha samma färg

Instruktioner
I Spindelharpan finns det tre områden på skärmen:
Det är tio byggstaplar i den nedre halvdelen av skärmen. Bara översta kortet i staplarna har framsidan upp. De andra korten vänds när kortet ovanför flyttas. Varje kort kan läggas i en tom byggstapel. Inledningsvis är antallet kort i varje byggstapel sex på de fyra första staplarna och fem på resten.
Kortleken finns i övre vänstra hörnet av skärmen och innehåller de resterande kort som inte finns i byggstaplarna. När det inte är möjligt att göra fler drag i byggstaplarna, gör ett klick på kortleken att det läggs ett extra kort i varje byggstapel.
Skräphögen är i från starten tom. Alla tretton kort i en färg kan flyttas till skräphögen om de är sorterade i nedåtgående sekvens från kung till ess. spelet är vunnet när alla fyra färgerna från båda kortlekarna har flyttats till skräphögen.

Så här flyttar du korten mellan staplar
Ett kort som ligget överst i en byggstapel kan flyttas till en annan byggstapel om kortet är ett mindre i värde än det kort som ligger överst i den nya byggstapeln. Själva färgen på kortet spelar ingen roll.
En naturlig stege är definierad som en stege av kort i en byggstapel, där alla korten har samma färg. En naturlig stege kan flyttas till en annan stapel om kortet på toppen av den stapeln har ett kort som är ett mer i värde än det högsta kortet i den naturliga stegen.
Översta kortet i en byggstapel och naturliga stegar kan flyttas till en tom byggstapel.
Innehåller en naturlig stege alla tretton korten i en färg så kan de flyttas till skräphögen.

Ha det kul med spelet!

Pröva också...

Är du förtjust i online patiens? Gillar du Spindelharpan kan våra andra gratisspel i kategorin patiens kanske också vara något för dig.

Populärt

123patiens.se

Solitaire Classics Patience DE Patiens SE Kabale DK Kabal NO